Leidse Schaakbond

Opgericht 13 oktober 1928

Zomerschaak 2024 bij: S.C. Bodegraven, sv Leithen, LSG/Philidor, en 100 jaar SSC!

 

Vanaf wo. 3 juli t/m 28 augustus is er elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16. 00 uur zomerschaak in de lobby van het Evertshuis. De schaakclub Bodegraven zorgt voor de materialen. Het zomerschaak is vrij toegankelijk voor iedereen, zonder kosten. Jong en oud kan hieraan meedoen. De deelnemers kunnen zelf bepalen of ze met of zonder klok spelen en voor welke tijd ze kiezen. De gezelligheid staat voorop, maar hoeft een stevig partijtje niet in de weg te staan. Een mooie gelegenheid voor clubschakers om zich voor te bereiden op het komende wedstrijdseizoen en voor huisschakers om te testen hoe sterk ze zijn. En als iemand de regels van het schaken wil leren of wat tips wil krijgen om het spel te verbeteren, proberen we dat ook te regelen.
Vanaf wo. 17 juli is er elke woensdagavond in het Denksportcentrum Leiden - Robijnstraat 4, "Zomerschaak voor iedereen" georganiseerd door L.S.C. Philidor en het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) gezamenlijk. De zomerschaakavonden beginnen om 19:00 uur met een partijbespreking door Peter Passenier (LeiSB kampioen PK 2023) en om 20:00 uur een gezellig "zomeravond" rapid toernooi, indeling volgens het Zwitserse systeem.
Ook dit jaar organiseert de Leidse schaakvereniging Leithen weer een leuk zomerevenement. Deelname aan de inmiddels elfde editie van ons zomerschaak is gratis, gezelligheid staat voorop, de consumpties zijn nog steeds zeer aantrekkelijk geprijsd! Op vier achtereenvolgende avonden speelt iedereen telkens drie rapidpartijen (20 min p.p.p.p + 10 sec. increment per zet). Indeling geschiedt volgens het Zwitserse systeem. De speeldata zijn vier achtereenvolgende dinsdagen: 23 en 30 juli, 6 en 13 augustus. Het zomerschaaktoernooi wordt gehouden in De Lepelaar, Apollotoren 2, 2324 DR Leiden. Aanvang telkens om 20.30 uur, aanwezigheid om uiterlijk 20.15 uur alsmede tijdig afmelden worden zeer op prijs gesteld. Aanmeldingen (liefst met vermelding van KNSB-rating) graag naar Tom Noom, (tomnoom @ hotmail.com).
Het Leidsch Schaakgenootschap (LSG) organiseert op zondag 25 augustus a.s. het 16e Kroeg & Loper schaaktoernooi voor tweetallen. Het toernooi vindt plaats verspreid over meerdere locaties in de Leidse binnenstad. Per mobiel word je geinformeerd waar je elke ronde moet spelen. Het deelnemersveld loopt uiteen van grootmeesters (m/v) tot goedwillende huisschakers (m/v) die van een uitdaging en een gezellige dag houden. Net als vorige editie begint het toernooi direct op locatie, en moet het inschrijfgeld (20 euro) vooraf per bank overgemaakt worden, waarmee je aanmelding pas compleet is.
100 jaar SSC! De inschrijving voor het jubileum rapidschaaktoernooi van de Sassenheimse Schaakclub op zaterdag 7 september 2024 is geopend! 

Inloggen

Het inloggen is t.b.v.
alle secretarissen van de LeiSB om de verenigingsgegevens bij te werken